Su Depoları Neden Dezenfekte Edilmelidir?

Sürekli kullanımda olan su depolama tankları bile zamanla mikrobiyal büyüme geliştirebilir. Yılda en az iki kez veya yerel ve eyalet yönetmeliklerine göre temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 2007/67 SAYILI GENELGESİ'ne göre “Özel ve resmi, sivil ve askeri bina sahipleri, yöneticileri ve sorumlularının 6 ayda bir depo temizliği ve dezenfeksiyonu yaptırması” yönündedir.

 

Uygun bakım ve bakım, mide rahatsızlığına veya daha ciddi hastalıklara neden olabilecek bakteri ve virüslerin (patojenler) öldürülmesini veya hayatta kalmasını önleyecektir. Bu önlemler ayrıca suyu kirletebilecek ve patojenleri barındırabilecek kireç ve balçıkların ( biyofilmler olarak adlandırılır ) önlenmesine de yardımcı olur . Ayrıca, hoş olmayan tat ve kokulara da neden olabilen tortuların ve alglerin büyümesinin kontrolüne yardımcı olurlar. Kontaminasyonu önlemeye yardımcı olmak için tanklar mühürlenmeli ve sivrisinek üremesini önlemek için taranmalıdır. Suyun sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde halka ulaşması için, şebeke suyu istenen kaliteyi sağlasa bile, belli dönemlerde şebeke hatlarında yapılan bakım onarım çalışmaları sonrasında, suya bulaşan kirleticiler depolar için büyük risk oluşturmaktadır.


Arslan Su Deposu Temizlik olarak Ankara'da hizmet vermekteyiz. Sizde sevdiklerini koruyun ve belirli aralıklarla deponuzun dezenfekte ve temizlik işlemini yaptırın.

0 Yorumlar